Wandelreis Zuid-Limburg eind augustus begeleid door Mirjam Dirkx

Meditatieve wandelreis 23-29 augustus 2020

In een tijd waar veel onzeker is, redden we het niet met regels alleen. Het helpt als je de innerlijke kracht van je ziel kunt versterken en je richten kunt op uitzicht.

Met een ander landschap voor ogen krijgt de ziel de kans om anders te ademen. Sommige mensen trekken hiervoor de wereld over. Maar dat hoeft niet. Ook dichtbij huis is een buitenland te ontdekken waar je binnenwereld van opengaat.

Wandelend in het glooiende landschap van Zuid Limburg is het genieten van de mooie natuur en de bijzondere dorpjes. Kerken en kapellen markeren plekken die al jaren als bijzonder, als heilig worden gezien. Rijkdom is het ook te vinden in de Bourgondische keuken, de wijngaarden en bierbrouwerijen.

Nadruk ligt bij deze reis op het wandelen in de vele landschappen die Zuid Limburg kenmerkt. De wandelingen beginnen met een kort meditatief moment en worden zoveel mogelijk in stilte afgelegd. Aan het eind van de dag lezen we een deel van de tekst “Wij zijn nodig”. Regelmatig wordt er een excursie of bezoek aangeboden of voert de wandeling langs een bijzondere plek. De afstanden zijn verschillend, maar nooit meer dan ca. 15 km. Er blijft genoeg tijd over voor jezelf, tijd ook om te genieten van elkaars gezelschap.

We verblijven in één hotel en ondernemen van daaruit onze wandelingen. We verplaatsen ons met openbaar vervoer of eigen auto’s, afhankelijk van wat mogelijk is.

 

Programma

Zondag 23 augustus
Na een korte kennismaking volgt een eerste korte wandeling vanuit het hotel, langs heuvels en door het dal van de Geul (ca. 5 km)

Maandag 24 augustus
Start met een bezoek aan het kerkje van Wahlwiller met een kruisweg van Ad de Haas. We wandelen vanuit Wahlwiller via Eys en Cartils naar het klooster van Wittem. Langs het kasteel van Wittem en om het dorp Partij heen komen we weer terug in Wahlwiller. (ca. 11 km)

Dinsdag 25 augustus
In de ochtend gaan we naar Margraten en bezoeken we de erebegraafplaats, een indrukwekkende plek waar je stil van wordt. Daarna begint de wandeling: we lopen van Margraten via Reijmerstok en Euverum naar Gulpen (ca. 15 km).

Woensdag 26 augustus
De wandeling gaat vandaag vanuit het hotel naar Houthem Sint Gerlach, waar we het heiligdom van Sint Gerlach bezoeken en het labyrint voor de kerk lopen. De afstand valt mee, maar is redelijk pittig (Vinden wielrenners immers ook van de Cauberg). We vermijden het centrum van Valkenburg. (ca. 13km)

Donderdag 27 augustus
Vandaag richting Lemiers, waar de wandeling begint. Koffie in Boscafé Het Hijgend Hert en over de grensroute via Wolfhaag en Kasteel Vaalsbroek naar het Museum Vaals, waar een unieke verzameling heiligenbeelden te bewonderen is (ca. 15 km).

Vrijdag 28 augustus
Deze keer lopen we vanuit Mechelen via Schweiberg naar Epen met vakwerkhuizen en een volmolen. We lopen terug langs de Geul en worden rondgeleid door een wijngaard, waarna het goed p[roeven is. (ca. 12 km)

Zaterdag 29 augustus
Vandaag maken we een korte wandeling langs de Geul naar de kluis en terug (ca. 7 km). Na de lunch in het hotel gaat ieder zijns of haars weegs.

 

Prijsinformatie

De reissom bedraagt € 650,-  (op basis van een tweepersoonskamer)

Inbegrepen

  • 6 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer
  • Alle maaltijden (incl. lunchpakket)
  • Entrees en fooien
  • Reisleiding Mirjam Dirkx

Niet inbegrepen

  • Toeslag éénpersoonskamer ca. € 150,-
  • Vervoer heen en terug; mogelijk ook openbaar vervoer ter plekke
  • Drankjes
  • Persoonlijke uitgaven
  • Reisverzekering

Hotel
We verblijven tijdens deze reis in het 3-sterren Hotel Op De Beek te Schin op Geul.

Aanmelden
Zo spoedig mogelijk via mirjamdirkx@delevensboom.net