Retraite ‘De kunst van loslaten’ – Maastricht
19 februari – 23 februari 2018

Leven vraagt voortdurend om los te laten. In iedere levensfase is er iets anders aan de orde wat vraagt om aandacht en doorleven. Daarna kan het pas losgelaten worden. Soms met vreugde, soms is het niet eenvoudig.
En erg lastig, pijnlijk en verdrietig.

Loslaten om je opnieuw te verhouden in je relaties, met je verleden, je eigen lichaam, je werk, je geloof en spiritualiteit.
Loslaten om te kunnen groeien. Loslaten vraagt om ontdekken welke stap je zetten kunt op de weg die je gaat. Uiteindelijk gaat het erom tot de essentie van je leven te komen en te worden wie je bent!
Loslaten is eigenlijk ook een oefening in overgave.
Kun je je toevertrouwen aan de Eeuwige?

De vastentijd is begonnen. Een vruchtbare periode om op te ruimen en ‘grote schoonmaak’ te houden. Een tijd van aandacht en stil staan om los te kunnen laten. Op weg om een vrij mens te worden.

Aandachtsoefeningen, stilte, meditaties in twee sessies per dag helpen om het thema te verdiepen, tot jezelf te komen en te vertrouwen op Gods werking in jou.
Er kan gedeeld worden, in vrijheid. Niets moet!

Het klooster ligt in de stilte van hartje Maastricht, 4 minuten lopen van het Vrijthof. We leven mee in het ritme van dit klooster.

Begeleiding: Joke Litjens, eigenaar Werkplaats voor de Ziel, voorheen mediapastor RKK/KRO. Een persoonlijk gesprek met haar is mogelijk.

Informatie en aanmelden
:
Datum: Maandag 19 februari 2018 bent u welkom vanaf 14.00 uur. De retraite begint om 16.00 uur. Tot vrijdag 23 februari 2018, 10.00 uur. Opgeven voor 5 januari!
Locatie:
Het Servaasklooster van de Zusters onder de Bogen
Servaasklooster 14
Maastricht
Prijs: € 400,00 – 1 pers. kamer met douche en toilet (incl. begeleiding, bedlinnen en handdoeken)
Aanmelden en meer informatie: j.litjens@werkplaatsvoordeziel.nl
Joke Litjens 06-36124607

Reizen
U kunt gemakkelijk reizen met openbaar vervoer, trein naar Maastricht en dan bus 7 richting St.Pieter, halte Bouillonstraat uitstappen. Dan is het nog 2 min. Lopen.
Met de auto: u kunt niet parkeren bij de zusters (hartje stad). Wel kunt u gratis parkeren bij het treinstation Maastricht-Noord en vervolgens komt er een bus elk kwartier naar het centrum van Maastricht (Boschstraat) voor € 2,00 per rit.