Pelgrimstocht Santiago de Compostella
10 – 19 september 2021

NU BOEKEN:

Gaande-de-weg
Pelgrimeren naar Santiago de Compostela is dag in – dag uit wandelen, door vaak prachtige afwisselende landschappen. Het ontroert mij te weten dat al eeuwen zoveel mensen me voorgingen over deze vaak oeroude wegen. Stijgen, dalen, afzien als er alweer een stuk ‘vals plat’ voor je ligt. Door gehuchten, kleine en grotere dorpen. Soms waan ik me in de vijftiger jaren als een boerin met een kudde koeien en helpende handen mijn pad kruisen.

Pelgrimeren is gaande de weg stilstaan bij je eigen weg die je door het leven gaat. Wij zijn mensen van de weg. Flarden en herinneringen uit je leven komen opnieuw in beeld en onverwacht kun je overvallen worden door gevoelens van verdriet, of teleurstelling, woede. Én je wordt je bewust van wat je dankbaar stemt en blij maakt. De natuur, de stilte, gesprekken met wie je ontmoet gaande de weg, verschuiven je perspectief op wat was en is en werken helend. Dat wil zeggen helpen je te accepteren en dan ontstaat er ruimte: je raakt opnieuw geïnspireerd en vervuld van wat je te boven gaat. Het kan je gebeuren dat je geraakt wordt door de Eeuwige.

Joke Litjens, reisleider

 

Gaat u ook mee met Joke Litjens op pelgrimsreis naar Santiago de Compostela: één van de belangrijkste bedevaartsplaatsen van Europa? Tijdens deze 10-daagse pelgrimstocht wandelt u dagelijks een klein deel van de beroemde Jacobsroute. De prachtige wegen, waar u pelgrim met de pelgrims bent, voeren u langs kloosters, verborgen heiligdommen en eeuwenoude kerken naar Santiago. Bezinning en stilte staan centraal. En zoals u wellicht al weet, is ‘onderweg zijn’ op deze beroemde Camino, net zo belangrijk als aankomen op de plaats van de bestemming!

1. Vrijdag 10 september: Amsterdam – Santiago de Compostela
U vliegt van Amsterdam via Frankfurt naar Santiago de Compostella. Aansluitend per touringcar naar uw hotel in Triacastela.

2. Zaterdag 11 september: O’Cebreiro – Biduedo
Per touringcar naar O’Cebreiro, een dorpje dat pelgrims niet snel zullen vergeten. Een unieke plek, bekend om het wonder van de Heilige Eucharistie dat rond 1300 plaatsvond. Er wordt begonnen in de kerk met een meditatie en de pelgrimszegen. Dan volgt een wandeling van een kleine 14 km, die vooral omlaag voert. Regelmatig is er een stop voor koffie, lunch en uiteraard om van het uitzicht te genieten. In Biduedo wacht uw touringcar om u naar Triacastela terug te brengen.

3. Zondag 12 september: Triacastela – Ferreiros
De bus brengt ons van Triacastela naar Sarria, waar we onze tocht vervolgen, na een meditatie in een klooster, naar Ferreiros: een wandeling van ook weer zo’n 14 kilometer. Onderweg loopt u door vele dorpen en vaak uiterst kleine gehuchten. Door het landschap leiden ook talloze oude wegen; net als vroeger moet u waterloopjes oversteken op doorwaadbare plaatsen en over stapstenen. Overnachting in Triacastela.

4. Maandag 13 september: Portomarin – Ligonde
U verlaat uw hotel in Triacastela en naar het startpunt van deze dag, Portomarin. Het oude Portomarin ligt onder water. De bijzondere St. Nicolaaskerk is hoger op de heuvel weer opgebouwd. U wandelt circa 15 kilometer van Portomarin naar Ligonde: een lichtglooiende wandeling. Het eerste gedeelte voert over een bergrug met granietrotsen en heide, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op het dal van de Miño. Overnachting in Lugo.

5. Dinsdag 14 september: Vilar de Donas – O’Coto
Het startpunt van vandaag is Vilar de Donas, waar u een prachtige romaanse kerk uit 1184 kan bewonderen. Binnen staan graftombes van ridders van de Spaanse Orde van Santiago die sneuvelden in de strijd tegen de ongelovigen. De wandeling van vandaag bedraagt zo’n 15 kilometer en voert naar O’Coto. Overnachting wederom in Lugo.

6. Woensdag 15 september: Melide– Arzua
Vandaag staat een wandeltocht van circa 15 kilometer op het programma, die leidt van Melide naar Arzua. Onderweg passeert u onder meer het plaatsje Boente, waar u de kerk Santiago de Boente bekijkt. De kerk dateert uit de 12e eeuw, maar slechts één origineel raam uit die periode is bewaard gebleven. U overnacht in Arzua.

7. Donderdag 16 september: Arzua – Brea
Van Arzua wandelt u 15 kilometer over een oude middeleeuwse route, waar vele pelgrims u voorgingen naar Brea. U passeert verschillende dorpen, een prachtig beekdal en overnacht weer in Arzua.

8. Vrijdag 17 september: Lavacolla – Santiago de Compostela
Van Lavacolla wandelt u 12 kilometer naar Santiago. Lavacolla was van ouds de plaats waar de pelgrims zich wasten voor zij Santiago binnen gingen. Vanaf hier kunt u beginnen met de eenvoudige beklimming van de Monte del Gozo. Vanaf de top kijkt u uit over he einddoel van uw tocht: Santiago de Compostela. Degene die als eerste de top bereikte werd in het verleden tot koning van zijn broederschap uitgeroepen. Pelgrims renden de heuvel af en wie de torenspitsen van de kathedraal zag, riep “montjoie”. Geniet van uw ervaring.

9. Zaterdag 18 september: Santiago de Compostela
U heeft uw pelgrimstocht afgerond. Een prestatie om trots op te zijn. Nu is het tijd om te genieten in Santiago de Compostela. Om 12.00 uur is er een pelgrimsmis in de kathedraal, waar u van harte welkom bent

10. Zondag 19 september: Cabo Finisterre, terug naar Nederland
Voor veel pelgrims is het echte eindpunt van hun bedevaart Cabo Finisterre, het westelijkste puntje van Spanje. Bij het bereiken van deze plek verbrandden vele pelgrims hun kleren als teken dat hun tocht voltooid is. We gaan met de bus en bagage van Santiago de Compostela naar Finisterre. Gelegenheid om op eigen gelegenheid rond te kijken of te wandelen. Daarna transfer naar de luchthaven van Santiago de Compostela en terugvlucht naar Amsterdam.

 
Accommodaties:

Complexo Xacobeo **- Triacastela (3 nachten)
Een echte pelgrimsaccommodatie in her dorpje Triacastela,22 km. buiten Sarria. Het hotel biedt een restaurant, bar, tuin, een gemeenschappelijke lounge en gratis Wifi.
Uw kamer is voorzien van een eigen badkamer en tv.

Hotel Ciudad de Lugo *** – Lugo (2 nachten)
Het hotel ligt vlakbij de Romeinse muur van Lugo, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Elke accommodatie is licht en modern en uitgerust met een plasma-tv met satellietzenders. In het hotel vindt u een receptie, café-snackbar en gratis Wifi.
Alle ruime en licht kamers hebben een kluisje en een badkamer met haardroger en toiletartikelen.
U dineert in een restaurant in de directe omgeving.

Hotel Suiza ** – Arzua (2 nachten)
Hotel Suiza ligt net buiten Arzúa, aan de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Het hotel beschikt over een traditioneel restaurant, bar en een tuin met terras. Ook hier is gratis Wifi.
De kamers zijn eenvoudig ingericht en hebben een badkamer en flatscreen-tv.

Hotel Gelmirez ***– Santiago de Compostela (2 nachten)
Dit moderne hotel ligt op 10 minuten lopen van de kathedraal. In het hotel vindt u een bar, restaurant, fitnessruimte en gratis Wifi.
Uw kamer beschikt over airco, tv en een volledige uitgeruste badkamer.

Reisdata: 10-19 september 2021
Prijs: € 1.595,-
Inbegrepen:
– Vlucht Amsterdam –Santiago v.v. incl. heffingen
– Ruimbagage < 23 kg
– Vervoer ter plaatse
– 9 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer
– Ontbijt en diner
– Fooien
– Kennismakingsbijeenkomst
– DrieTour Reisleider
– 100% CO2-compensatie van uw vliegreis via Green Seat
Niet inbegrepen:
– Toeslag éénpersoonskamer € 240,-
– Lunches<
– Reis- en annuleringsverzekering
– Calamiteitenfonds

Drietour heeft op dit moment de volgende regels i.v.m Corona:
– Geen aanbetaling
– Kosteloos omboeken tot één maand voor vertrek
– Bij annulering van een reis in verband met Corona wordt de betaalde reissom 100% gerestitueerd (alleen bij nieuwe boekingen)

Met DrieTour gaat u veilig, verzekerd en verantwoord op reis. Onze partners in binnen- en buitenland staan klaar om u een inspirerende tijd te laten ervaren. Reizen met een verhaal is onze missie; ook daar gaan we in 2021 mee door. Dat vertrouwen hebben we en hopen dat ook u dat vertrouwen in DrieTour heeft.

Vluchtinformatie met Lufthansa volgt

Overige informatie
U dient in bezit te zijn van een geldig paspoort of geldige ID-kaart.
De minimale groepsgrootte is 15 personen.

Kennismakingsbijeenkomst
Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvangt u van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Dat zal zaterdag 26 juni 10.30 zijn (onder voorbehoud van eventuele wijzigingen). 
Tijdens deze bijeenkomst maakt u kennis met de reisleider en de reisgenoten en ontvangt u naast praktische tips, ook informatie over de reis.
De bijeenkomst vindt plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.
(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)
Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van tevoren.

NU BOEKEN: