Pelgrimstocht naar Santiago de Compostel, 23 april 2021- 2 mei 2021  

PROGRAMMA 

DAG 1 vrijdag 23 april
Vlucht naar Santiago de Compostella, met de bus naar Sarria

U vliegt van Amsterdam via Madrid naar Santiago de Compostella. Aansluitend per bus, naar uw 2-sterren hotel in Sarria.

DAG 2 zaterdag 24 april
O’Cebreiro – Biduedo
O’Cebreiro is een gehucht dat pelgrims niet snel zullen vergeten. Een unieke plek, bekend om het wonder van de Heilige Eucharistie dat rond 1300 plaatsvond. De bus brengt ons. We beginnen in de kerk met een meditatie en de pelgrimszegen. We wandelen een kleine 14 km. Regelmatig is er een stop voor koffie- lunch. De bus wacht ons op in Biduedo. U overnacht in Sarria.

DAG 3 zondag 25 april
Sarria – Ferreiros

U vervolgt uw weg van Sarria naar Ferreiros: een wandeling van 14 kilometer. U passeert vele dorpen en gehuchten, vaak uiterst kleine percelen. Door dit landschap lopen ook weer talloze oude wegen; net als vroeger moet u waterloopjes oversteken op doorwaadbare plaatsen en over stapstenen. Overnachting in Sarria.

DAG 4 maandag 26 april
Portomarin – Ligonde

U verlaat uw hotel in Sarria en per bus rijdt u naar het startpunt van deze dag. Het oude Portomarin ligt onder water. De bijzondere St. Nicolaaskerk is hoger op de heuvel weer opgebouwd. U wandelt circa 15 kilometer van Portomarin naar Ligonde: een lichtglooiende wandeling. Het eerste gedeelte voert over een bergrug met granietrotsen en heide, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op het dal van de Miño. Overnachting in Lugo.

DAG 5 dinsdag 27 april
Vilar de Donas – O’Coto

Het startpunt van vandaag: Vilar de Donas. Hier bevindt zich een prachtige romaanse kerk van 1184. Binnen staan de graftombes opgesteld van de ridders van de Spaanse Orde van Santiago die sneuvelden in de strijd tegen de ongelovigen. U wandelt vandaag circa 15 kilometer naar O’Coto en overnacht in Lugo.

DAG 6 woensdag 28 april
Melide– Arzua

Vandaag maakt u een wandeling van circa 15 kilometer van Melide naar Arzua en passeert o.a. het plaatsje Boente, waar u de kerk Santiago de Boente bekijkt. De kerk dateert uit de 12e eeuw, maar slechts een origineel raam uit die periode is bewaard gebleven. U overnacht in Arzua.

DAG 7 donderdag 29 april
Arzua – Brea

Van Arzua wandelt u 15 kilometer naar Brea. U loopt over een oude middeleeuwse route, waar vele pelgrims u voorgingen. U passeert verschillende dorpen en een prachtig beekdal. U overnacht in Arzua.

DAG 8 vrijdag 30 april
Lavacolla – Santiago de Compostela

Van Lavacolla wandelt u 12 kilometer naar Santiago. U passeert waar vroeger de pelgrims zich wasten, waarna u kunt beginnen met de eenvoudige beklimming van de Monte del Gozo. Degene die als eerste de top bereikte werd in het verleden tot koning van zijn broederschap uitgeroepen. Pelgrims renden de heuvel af en wie de torenspitsen van de kathedraal zag, riep “montjoie”. Geniet van uw ervaring.

DAG 9 zaterdag 1 mei
Santiago de Compostela

U heeft uw pelgrimstocht afgerond. Een fantastische prestatie. Het is nu tijd om te genieten in Santiago de Compostela. Om 12.00 uur is er een pelgrimsmis in de kathedraal.

DAG 10 zondag 2 mei
Via Finisterre terugreis naar Nederland

We verlaten Santiago de Compostella, nemen onze bagage mee, de bus brengt ons naar Finisterre, waar vele pelgrims hun tocht beëindigden. Als de tijd het toelaat lopen we een stukje en lunchen daar. Daarna Transfer naar de luchthaven van Santiago de Compostella, we vliegen via Madrid naar Amsterdam..

 

  • Het kan zijn dat we 22 april vertrekken, dan schuift het programma een dag naar voren.
  • Om deze tocht te kunnen wandelen moet u goed getraind zijn en een goede conditie zijn, zowel lichamelijk als mentaal. Het is een licht heuvellandschap, dat betekent dalen en stijgen, soms veel keien. Als u met wandelstokken loopt, dan ontziet u uw knieën. Dat betekent dan ook dat u er mee traint, vooraf.
  • Bij de introductie en kennismakingsbijeenkomst krijgt u een trainingsschema.
  • Meer informatie volgt in de loop van oktober, verwacht ik.