Meditatief wandelen in Israël

Boeken: Maatwerkreis Israël o.l.v. Joke Litjens (drietour.nl)

Tijdens deze wandelreis maakt u kennis met de vele gezichten die het land Israël kent.
U maakt wandelingen door het ruige woestijnlandschap van de Negev en Judea, rond en in de Oude Stad van Jeruzalem en volgt paden in Galilea waar Jezus ook gelopen heeft.
Wandelingen door adembenemend mooie landschappen, maar ook historie en cultuur opsnuiven is de mix van deze bijzondere reis.
Gedurende de wandelingen is er regelmatig tijd voor een meditatief moment. Een reis met inspiratie voor lichaam en ziel.
Litjens begeleidt deze reis met een gids ter plaatse die Nederlands spreekt.

Dag tot dagprogramma:

Dag 1:dinsdag 25 april 2023 Heenreis
Vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv (eventueel met overstap), transfer naar kibbutz Mashabei Sade.

Dag 2: woensdag 26 april Ein Avdat- kleine krater-Sodom
De bus brengt u naar het iets zuidelijker gelegen Ein Avdat. Hier maakt u een fantastische wandeling in dit unieke woestijngebied. Na de meditatie loopt u door de canyon naar boven (± 2 uur, met hoogteverschil). De bus brengt u, via Dimona, naar het begin van de kleine krater. We lopen een uur door dit indrukwekkende landschap. Daarna brengt de bus ons naar Amiaz vlakte bij de Dode Zee en u maakt een korte wandeling door de wadi van Sodom. Overnachting in Arad.

Dag 3: donderdag 27 april 2023 Massada en Ein Gedi

In de vroege ochtend beklimt u via de Silvadam, in de schaduw van de berg, Masada en na de bezichtiging van de indrukwekkende burcht, loopt u aan de oostkant, via het slangenpad, weer naar beneden (totaal ± 2,5 uur).
De Dode Zee, er is kans om er even in de drijven als dit gewenst wordt door mensen van de groep. Bij Ein Gedi maakt u nog een korte wandeling naar de Shulamit waterval.
Overnachting in een kibbutz in de omgeving (voorkeur Kibbutz Almog).

Dag 4: vrijdag 28 april 2023 Wadi Kelt, Jerusalem
In de ochtend rijdt u naar Jericho voor een wandeling langs de Wadi Kelt, naar het St. George klooster (totaal ± 4 uur, incl. bezoek). We lunchen onderweg. Daarna brengt de bus u naar de Scopusberg in Jeruzalem we hebben zicht op de Oude stad. We gaan naar de Klaagmuur om het begin van de Sabbat mee te maken.
Overnachting in Jerusalem (voorkeur hotel Holyland, dichtbij de Damascuspoort.)

Dag 5: zaterdag 29 april 2023 Rond de Oude Stad

U wandelt vanaf het hotel richting de Olijfberg en gaan naar de Kerk van Alle Naties en Gethsemané. Ook zien we de vele Joodse graven op de flanken van de Olijfberg. Via het Kidrondal lopen we richting de Sionsberg en bezoeken er de zaal van het Laatste Avondmaal, de Dormitionkerk en St. Peter in Gallicantum.  ’s Middags lopen we de Via Dolorosa en bezoeken ten slotte de H. Grafkerk.

Dag 6: zondag 30 april 2023 Via Ein Karem, muurwandeling en richting Galilea
Morgens bekijken  we de ramen van Chagall in het Hadassa ziekenhuis en lopen vandaar naar het groene Ein Karem. We bezoeken de kerk van de Ontmoeting. Daarna terug naar de oude stad, waar we een wandeling over de Stadsmuren maken. Dan met de bus door de Jordaanvallei noordwaarts naar Galilea, waar we zullen overnachten in een kibboets.

Dag 7: maandag 1 mei Arbel- Magdala,Mount Beatitude, Tabga, meer van Galilea,
De bus brengt ons naar de Arbel, we wandelen naar beneden naar Magdala, bezoeken daar een bijzondere nieuwe kerk van Maria van Magdala. Daarna gaan we naar de berg van de Zaligsprekingen. Na meditatie lopen we de berg af naar het meer van Galilea, bezoeken de twee kerken van Tabga. Dan is het tijd voor de lunch: Petrusvis! In de middag maken we nog een boottocht over het meer.Dag 8: dinsdag 2 mei Golan- bronnen van de Jordaan
Via de Golan hoogvlakte rijdt u naar Nimrod en we wandelen naar Banyas naar de bronnen van de Jordaan. We bezoeken een druzendorp en rijden door naar kibboets Nes Ammim, waar we overnachten.

Dag 9: Muhraka, Karmelgrotten en Caesarea
De bus brengt ons naar de berg Karmel en het klooster van Muhraka. Daarna bezoeken we de Carmel Caves. Vervolgens brengt de bus ons naar de kust naar het oude Caesarea. U ziet hier het fraaie openluchttheater, we wandelen langs de kust het hippodrome en de haven naar het aquaduct. Overnachting in Netanya.

Dag 10: Terugreis

Transfer naar Ben Gurion airport en terugvlucht naar Nederland (eventueel met overstap).

Informatie:
Data: 25 april – 3 mei 2023
Reissom: € 2576,00
Inbegrepen:
– vliegreis incl. belastingen en heffingen
– vervoer ter plaatse
– persoonskamer met ontbijt en diner
– lunches
– excursie- en entreegelden
– fooiengeld
– Nederlandssprekende gids ter plaatse
– Drietour reisleiding
– kennismakingsbijeenkomst vooraf
Niet inbegrepen
– toeslag 1-persoonskamer € 490,00
– reisverzekering
– annuleringsverzekering
– SGR
– Calamiteitenfonds

NB

U dient voor deze reis over een goede conditie te beschikken en een geoefend wandelaar te zijn. De wandelingen zijn tot max. 4 uur en vaak met hoogteverschil. Uw paspoort dient na vertrek uit Israël nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Neem voor de laatste informatie over inentingen contact op met uw huisarts of GG&GD. Het programma kan, bv door overheidsmaatregelen of weersomstandigheden, of inoverleg met de gids wijzigen.

Boeken: Maatwerkreis Israël o.l.v. Joke Litjens (drietour.nl)