Israël – meditatieve wandelreis, 2 – 11 april 2019

Boekenwww.drietour.nl/jokelitjensisraël  – gegarandeerd vertrek!

Het hete zand, een strak blauwe lucht en boven mij de rood-bruine rotsen van de canyon in Avdat, steenbokken op de randen. En dan ineens stuiten we op een stroompje water. Verwondering en ontroering, een oase midden in de woestijn! In deze hitte! Dit water blijft stromen en verdampt niet, hoe bestaat het? De verhalen over de woestijn, van Abraham, Mozes, Elia krijgen een andere lading. Ik beleef ze anders nu ik hier ben, waar zij ooit… Emoties komen op om wat zo lang zo vertrouwd was en nu loop ik zelf hier. Wandelend krijg ik de tijd alles binnen te laten komen.

Afdalen van de berg van de Zaligsprekingen, langs een bananenplantage, naar Tabga en uitzicht over het meer van Galilea. In de stilte neem ik in mijn hart mee: ’Leer van de lelies in het veld’. In de drukte van de oude stad Jeruzalem, temidden van verkopende handelaren de Via Dolorosa lopen, ook dat is anders dan ik me voorstelde. Omhoog naar de tafelberg Tabor, een glimp opvangen van wat Jezus voor mij betekent, hier en nu. En een prachtig uitzicht over de vlakte van Jizreel. Wandelen in de voetstappen van Jezus.

Op al die belangrijke plekken zijn waar bijbelverhalen klinken, één zijn met de natuur. Meditaties, die ieder verhaal verbinden met je leven vandaag, hier en nu.

OVERNACHTINGEN
Mashabei 1 nacht
Arad 1 nacht
Almog 1 nacht
Jeruzalem 2 nachten
Tiberias 3 nachten
Nethanya 1 nacht

 

DAGPROGRAMMA
Dag 1: di 02/04 Heenreis
Vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv. We vliegen met El Al, rechtstreeks en op mooie tijden.
ELAL 338 12.30 uur- aankomst Tel Aviv 17.00 uur
Terug ELAL 339 16.15 uur
aankomst Schiphol 20.25 uur
Transfer naar kibbutz Mashabei Sade.

Dag 2: wo 03/04 Negev
De bus brengt u naar het iets zuidelijker gelegen Ein Avdat. Hier maakt u een fantastische wandeling in dit unieke woestijngebied. Na de meditatie loopt u door de canyon naar boven (± 2 uur, met hoogteverschil). De bus brengt u, via Dimona, naar het begin van de kleine krater. We lopen een uur door dit indrukwekkende landschap. Daarna brengt de bus ons naar Amiaz vlakte bij de Dode Zee en u maakt een korte wandeling door de wadi van Sodom. Tenslotte drijven we in de Dode Zee bij Ein Bokek. Overnachting in Arad. (14 km wandelen).

Dag 3: do 04/04 Massada
In de ochtend beklimt u via de Silvadam, in de schaduw van de berg, Masada en na de bezichtiging van de indrukwekkende burcht, loopt u aan de oostkant, via het slangenpad, weer naar beneden (totaal ± 2,5 uur). Bij Engedi maakt u nog een korte wandeling naar de Shulamit waterval. Overnachting in een kibboets in de omgeving. (16 km)

Dag 4: vr 05/04 Wadi Qelt, Jericho
In de ochtend rijdt u naar Jericho voor een wandeling langs de Wadi Qelt, naar het St. George klooster (totaal ± 4 uur, incl. bezoek). Na de lunch gaat u, met de kabelbaan, naar de Berg der Verzoeking. U kunt het Grieks-orthodoxe klooster bekijken en heeft een schitterend uitzicht over de oase Jericho en het land Jordanië. Daarna brengt de bus u naar de Scopusberg in Jeruzalem we hebben zicht op de Oude stad. Overnachting in Jeruzalem. Of u gaat naar de Klaagmuur, voor de start van de Sabbat.

Dag 5: za 06/04 Rond de Oude Stad
De bus brengt u naar de Sionsberg. We bezoeken het Graf van David, de zaal van het Laatste Avondmaal, en het kerkje van St. Peter in Gallicantu. Dan wandelen we door de Mestpoort door het Kidrondal naar de Kerk van Alle Naties bij Getsemané en zien ook de vele Joodse graven op de flanken van de Olijfberg (wandeling ± 3 uur). ’s Middags lopen we de Via Dolorosa en bezoeken ten slotte de H.Grafkerk.

Dag 6: zo 07/04 Via Ein Karem, Nazareth
’s Morgens bekijken we de ramen van Chagall in het Hadassa ziekenhuis en lopen vandaar naar het groene Ein Karem. We bezoeken de kerk van de Ontmoeting. Vandaar rijden we naar het Noorden, naar Nazareth, we wandelen door de oude stad en bezoeken de Gabrielkerk en de basiliek van de Aankondiging. Overnachting in Galilea, kibboets of hotel.

Dag 7: ma 08/04 Berg van de Zaligsprekingen, Tabga, Kapernaum
We wandelen de berg van de Zaligsprekingen op, na meditatie lopen we de berg af naar het meer van Galilea, bezoeken de twee kerken van Tabga. En in Kapernaum de Grieks Orthodoxe kerk.
Daarna rijden we naar de Hula vallei op de Golan om te wandelen.
Overnachting in Galilea.

Dag 8: di 09/04 Golan- bronnen van de Jordaan
Via de Golan hoogvlakte rijdt u naar Nimrod en we wandelen naar Banjas naar de bronnen van de Jordaan. We bezoeken een Druzendorp en rijden via Ein Gev terug.
Overnachting in Galilea.

Dag 9: wo 10/04 De berg Tabor en Caesarea
De bus brengt ons naar de berg Tabor. Taxi’s brengen ons naar boven, we bezoeken de kerk, na een meditatie wandelen we in stilte naar beneden. Daarna brengt de bus ons naar de kust naar het oude Caesarea. U ziet hier fraaie theater, we wandelen langs de kust- het hippodroom en de haven naar het aquaduct. Overnachting in Netanya.

Dag 10: do 11/04 Terugreis
Transfer naar Ben Gurion airport en terugvlucht naar Nederland (al dan niet met overstap).

Praktische informatie:
Kosten € 2169,–
Inbegrepen
– vliegreis incl. belastingen en heffingen
– vervoer ter plaatse
– 2-persoonskamer met ontbijt en diner
– lunches
– excursie- en entreegelden
– fooiengeld
– Nederlandssprekende gids ter plaatse
– reisleiding Joke Litjens
– kennismakingsbijeenkomst vooraf
Niet inbegrepen
– toeslag 1-persoonskamer € 410,–
– reisverzekering
– annuleringsverzekering

NB
U dient voor deze reis over een goede conditie te beschikken en een geoefend wandelaar te zijn. De wandelingen zijn tot max. 4 uur en vaak met hoogteverschil.
Uw paspoort dient na vertrek uit Israël nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Neem voor de laatste informatie over inentingen contact op met uw huisarts of GG&GD.