Impressie pelgrimsreis Rome voor gevorderden,
3 – 8 oktober 2014

We hebben ons hiervoor aangemeld vanwege het bijzondere programma, maar ook verwachtten wij veel van Joke en Stijn als onze tochtgenoten.
De bevlogenheid van Stijn, zijn kennis waaraan wij ons verrijkten, zijn kritische geluid naast de warmte van het geloof dat we door alles heen bespeurden en zijn liefde voor ‘De eeuwige stad’ kregen we mee op onze tocht.

De betrokkenheid en zorg van Joke is al die dagen ons deel geweest.
Zo rouleerde ze haar plaats aan tafel, zodat ze aan ieder van ons aandacht kon schenken. De rust en ruimte die ze schiep tijdens meditaties en vieringen, haar overweging, het samen zingen, een prachtige tegenhanger naast de hectiek van die wereldstad.

De avondwandeling langs de muur van het Vaticaan, rondlopen in de crypte van de St. Pieter, het eten bij de St. Egidio Community met aansluitend de indrukwekkende meditatie in een overvolle ‘Santa Maria in Trastevere’, een paar indrukken die ons bijblijven.
Maar het meest heeft ons getroffen de minutenlange stilte die we deelden in de soberste kerk die we gezien hebben: ’San Georgio in Velabro’.

Rome ‘Speciaal’ – ja zeker, in meerdere opzichten: Speciaal !!
Ton en Beppy

‘Het was weer een heel bijzondere reis, die ik niet snel zal vergeten. De hartelijke, spontane groep onder de bezielende leiding van jou en Stijn.
De schoonheid, die we te zien kregen was overweldigend.
Ik beschouw deze reis als een groot geschenk, dat niemand mij meer kan afpakken, maar die ik wel kan delen met mijn dierbaren en vrienden’.
Nelleke