Impressie Meditatieve wandelreis Israël 2019

PASEN zal nooit meer hetzelfde zijn.

In april 2019 mochten we een wondermooie pelgrimsreis door Israël maken, samen met Joke en Avner.

De wandeling met klauterpartijen in de dorre rotsachtige woestijn (neen, geen zandduinen aan onze Noordzee), de mooie bloemenpracht op de Golanhoogte, de lange wandeling langs de Wadi Qelt, de afdaling van de berg Tabor, de Olijfberg enz…, het zal voor altijd in ons geheugen gegrift blijven.

We hebben de barmhartige Samaritaan zien stappen, de honger gevoeld van al die mensen aan het meer van Galilea, ons figuurlijk gelaafd aan de bron waar Maria water putte tijdens haar verblijf bij haar nicht Elisabeth. Kortom, heel de Bijbel is terug tot leven gekomen en nu waren wij de figuranten.

Daarenboven hebben we elkaar tijdens die ‘avontuurlijke’ en ‘meditatieve’ wandelingen ook mogen ondersteunen, soms letterlijk, meestal figuurlijk.
Dank zij de prachtige organisatie van Joke, zijn we zonder zorgen vertrokken met een groepje van 15 individuen, waarvan de meesten elkaar niet kenden.
Maar door de vele eerlijke en hartverwarmende gesprekjes tijdens deze reis kwamen we terug als een hechte groep van gelijkgezinden.

Het was een unieke ervaring en ik ben zo dankbaar dat ik mocht deel uitmaken van deze pelgrimsreis.

30 april 2019
grietkin