10 daagse Pelgrimstocht Santiago de Compostela, 23 mei-1 juni 2018

Op uitnodiging van een parochie begeleid ik een 10 daagse meditatief wandeltocht naar Santiago de Compostella. We lopen de laatste 100 km.
Er zijn nog plaatsen! Boeken vóór 1 februari 2018

Tijdens deze tiendaagse pelgrimstocht wandelt u dagelijks een deel van de beroemde Camino (Jacobusroute) naar Santiago de Compostela, de stad met het graf van de apostel Jacobus. De prachtige wegen, waar u pelgrim met de pelgrims bent, voeren u in zeven dagen over de laatste 100 km van de Camino via O Cebreiro, Sarria, Portomarin, Vilar de Donas, Melide, Aruza en Lavacolla naar Santiago. De weg gaat langs kloosters, verborgen heiligdommen en eeuwenoude kerken. Tijdens de dagelijkse wandelingen van maximaal 15 km is er volop ruimte voor bezinning en stilte. Elke dag is er vóór de wandeling een korte meditatie. U zult ervaren dat ‘onderweg zijn’ op de beroemde Camino misschien wel belangrijker is dan aankomen op de plaats van bestemming.

De reis is zo ingericht dat mensen voor wie een wandeling van 15 km te ver is, ook gedeelten van de dagroute kunnen lopen. Elke morgen wordt u van het hotel naar het startpunt van de wandeling van die dag gebracht en aan het eind van de middag weer teruggebracht. U loopt in eigen tempo en uw bagage wordt verplaatst. Een dagrugzak volstaat. Een goede conditie is vereist!

Pelgrimeren is gaande-de-weg stilstaan bij je eigen levensweg. De natuur, de stilte, de gesprekken met de mensen met wie je op pad bent en die je onderweg ontmoet, werken helend en verschuiven je perspectief op wat was en is.

Tijdens een pelgrimstocht komen flarden en herinneringen uit je leven naar boven en onverwacht kun je overvallen worden door gevoelens van teleurstelling, verdriet en zelfs woede. Je wordt je ook bewust van wat je dankbaar stemt en blij en gelukkig maakt. Pelgrimeren helpt je te accepteren wat was en is en daarmee ontstaat ruimte. Je raakt geïnspireerd en vervuld door wat je te boven gaat. En zo kan het gebeuren dat je geraakt wordt door de Eeuwige.

De reis heeft een gegarandeerd vertrek bij minimaal 15 deelnemers. Maximaal kunnen 24 personen mee.

Introductiemiddag voor deze reis: Vrijdag 16 februari 13.30 uur – 15.30 uur in Zeist.

 

 

 

Informatie en aanmelden:
Reissom: € 1552,00 p.p. ; toeslag 1-persoonskamer € 265,00
Inclusief: hotelovernachtingen op basis van een 2-persoonskamer en op basis van halfpension (ontbijt en diner), retourvlucht Amsterdam – Santiago de Compostela, vervoer ter plaatse; de bus blijft op de route voor wie een kortere dagafstand wil lopen of wie een blessure oploopt, incl. fooiengeld voor chauffeur en hotels in Sarria, Lugo, Aruza en Santiago de Compostela.
Exclusief: lunches onderweg, reis- en annuleringsverzekering
Boekenwww.drietour.nl/twaalf-apostelen of 088-3100555

Als u vragen hebt: Joke Litjens 06-36124607 of j.litjens@werkplaatsvoordeziel.nl

Programma:
woensdag 23 mei 2018: vlucht Amsterdam – Santiago
donderdag 24 mei: O Cebreiro – Biduedo
vrijdag 25 mei: Sarria – Ferreiros
zaterdag 26 mei: Portomarin – Ligonde
zondag 27 mei: Vilar de Donas – O’Coto
maandag 28 mei: Melide – Aruza
dinsdag 29 mei: Aruza – Brea
woensdag 30 mei: Lavacolla – Santiago de Compostela
donderdag 31 mei: dag in Santiago de Compostela
vrijdag 1 juni: vlucht Santiago – Amsterdam